BrinQer - Leefstijl en vitaliteit
Leertraject

BrinQer - Leefstijl en vitaliteit

Korting op een fitnessabonnement, fruit in de kantine en stoelmassages; aan initiatieven geen gebrek om medewerkers te helpen vitaal en gezond te blijven. In de praktijk valt het effect van deze oplossingen echter vaak tegen en wordt er minder gebruik van gemaakt dan gehoopt. 

Frustrerend voor de werkgever, die met goede bedoelingen mensen probeert te helpen om gezond te blijven leven en werken. Daarom is de vraag gerechtvaardigd wat je zelf kunt doen om ervoor te dat je zélf aan het roer gaat staan en eigen regie pakt over jouw vitaliteit?

Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote mentale weerbaarheid en veel doorzettingsvermogen. Het begrip vitaliteit heeft in totaal vier dimensies die met elkaar in balans moeten zijn: fysiek (voldoende beweging, verantwoorde voeding, genoeg slaap), mentaal (persoonlijke groei en ontwikkeling), emotioneel (zelfbewustzijn, samenwerking met mensen) en spiritueel (betekenisvol en nuttig bezig zijn). Deze vier dimensies worden soms ook wel als lichaam, hoofd, hart en ziel getypeerd. Vitaliteit is iets waar mensen naar streven: het ultieme gevoel van levenslust en energie.
 

 

Aanpassingsvermogen
Discipline
Omgevingsbewustzijn

Welkom bij de leerlijn Leefstijl en vitaliteit

Thema stress

Thema voeding

Thema slapen

Bewegen

Zingeving